Slik tar du fine bilder til bloggen med mobil. 3 fotografer gir deg sine beste tips

by Alt Om Blogging
0 comment
Spread the love
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares

Et bilde sier mer enn tusen ord

Uansett hva du blogger om så bør du inkludere bilder i dine innlegg. Med smart telefoner som har gode kamera kan du enkelt ta fine bilder til bloggen. Jeg må innrømme at jeg bruker fortsatt kamera da det er dette jeg har lært. I tillegg er jeg helt ubrukelig til å ta bilder med min iPhone. Men jeg er veldig heldig fordi jeg har fått et gavekort på mobilfotokurs hos Grandefoto.no som jeg skal ta på nett rett på nyåret. Jeg var på kurs hos Solveig i våres med kamera og synes at jeg har tatt så mye finere bilder etter kurset.

Ta fine bilder til bloggen med din mobil med disse tipsene fra 3 fotografer

Jeg har bedt tre fotografer om å gi sine tips til hvordan du kan ta bedre bilder med mobil, men også tips til redigering av bilder. Det finnes så mange gode apper du kan bruke til redigering. Jeg snakker ikke om å gjøre tennene hvitere eller fjerne mennesker fra bakgrunnen, men heller fremheve farger, gi litt mer kontrast eller skarphet.

hvordan ta fine bilder til bloggen, fine bilder med mobil, bilder til bloggen med mobil

 Tips til fine bilder med mobil fra fotografen Desirée fra Desirée Travels

Hva mener du som fotograf er det viktigste å tenke på når man skal ta bilder til blogginnlegg og sosiale media?
Det aller, aller viktigste vil jeg si er at man faktisk husker å ta nok bilder. Variasjon i bildene dine er viktig, og skal du lage et helt innlegg på bloggen din bør du ha mer enn flere ulike bilder av nøyaktig samme motiv å vise frem, ellers blir det fort kjedelig. De fleste av oss har med mobiltelefonen over alt hvor vi går, og derfor er mobilkameraet din nye bestevenn – det beste kameraet er tross alt det du har med deg. Husk å få med detaljer, og bilder med mennesker, og ikke vær redd for å prøve deg frem. Blir bildet du tar dårlig trenger du jo ikke å vise det frem til noen. 😉

 Hva er dine 3 tips til å ta gode bilder med mobiltelefon?

 1. Tenk over komposisjonen din før du tar bildet!
  Hva har du med i bildet, og er det noe du kan fjerne for at bildet skal bli bedre? Har du en person som akkurat går forbi i en skrikende oransje jakke som tar all fokus? Vent to sekunder til personen har gått videre. Kan du løfte kameraet litt og dermed slippe å få med noe rot som forstyrrer?
 2. Øv, øv, øv!
  Øvelse gjør virkelig mester. Fotografer alt og ingenting, og se på bildene dine etterpå. Hva liker du? Hva liker du ikke? Hvorfor liker du de bildene du gjør, og hva er det som gjør at du ikke liker de bildene du ikke liker? Dette gjør deg mer bevisst på fotograferingen din, og gir deg forhåpentligvis flere bilder du blir fornøyd med.
 3. Lek deg frem med litt etterbehandling av bildene dine.
  Du vet hvordan du kan legge på filtre, endre kontrast eller lys på Instagram, slik at bildene ser litt finere ut? Det kan du gjøre også utenfor appen! Selv sverger jeg til programmet Lightroom, som finnes både til mobil (gratis!) og til Mac/PC. Få litt mer kontrast og liv i bildene, rett opp horisonten eller lysne litt mørke bilder. Ofte er det lite som skal til.

Ønsker du å sjekke bildene Desirée tar sjekk hennes reiseblogg Desirée Travels

hvordan ta fine bilder til bloggen, fine bilder med mobil, bilder til bloggen med mobil

Tips til fine bilder med mobil fra fotografen Solveig i Grandefoto AS

Hva mener du som fotograf er det viktigste å tenke på når man skal ta bilder til blogginnlegg og sosiale media?

Det viktigste er å lage et bilde som gir blikkfang, eller hvertfall et bilde som skiller seg ut fra mengden. Vær obs på at et høydebilde (et stående bilde) vil synes mye bedre enn et liggende bilde. Grunnen til dette er at mottaker oftest ser innlegget ditt på sin mobil – og her vil et høydebilde nærmest dekke hele telefonskjermen, mens et liggende bilde vil bli veldig lite – og dermed ikke bli like synlig. “Kommuniserer” bildet med teksten er det i tillegg et stort pluss.

 Hva er dine 3 tips til å ta gode bilder med mobiltelefon?

 1. Prøv å ta bilde fra en annen vinkel. “Alle” tar bilde med mobilen rett foran brystet/ansiktet sitt. Se hva som skjer hvis du går helt ned på bakkenivå for å fotografere et landskap. Eller hopp opp på en stol og ta bilde ovenfra når du fotograferer gjengen rundt middagsbordet.
 2. Reguler lyset! Syns du bildene dine blir litt for mørke? Trykk på skjermen og legg merke til solen (eller lyspæren) på skjermen. Dra den opp og bildet ditt blir lysere. Supersmart – så slipper du å redigere for å lysne bildet ditt.
 1. Bli med på bildet selv. Landskapsbilder, interiørbilder mv blir ofte mer spennende med mennesker tilstede. Sett mobilen din på et mobilstativ eller på noe støtt. Sett på selvutløser og gå inn i motivet – Vips har du et menneske eller to i motivet ditt.

Har du lyst til å ta bilder som blir lagt merke til og som blir blikkfang? Bli med på Mobilfotokurs hos Grandefoto. De har fotokurs i Oslo og har også Nettkurs slik at du kan lære alle knepene hjemme i stua. Og du og jeg kan hjelpe hverandre med tilbakemeldingene og progresjonen.

hvordan ta fine bilder til bloggen, fine bilder med mobil, bilder til bloggen med mobil

Tips til fine bilder med mobil fra Thomas Marthinsen

Hva mener du som fotograf er det viktigste å tenke på når man skal ta bilder til blogginnlegg og sosiale media?

En av de viktigste tingene å huske, er å ta alle bildene man trenger med tanke på artikkelen eller innlegget man skal skrive. Det er utrolig frustrerende å komme tibake fra en tur, bare for å innse at man glemte å ta nærbildet av matretten, eller oversiktsbildet som viste det hele. En artikkel / innlegg trenger ofte vide oversiktbilder, nærbilder av detaljer og portretter / bilder av mennesker.

Hva er dine 3 tips til å ta gode bilder med mobiltelefon?

Mobiltelefonen er et utrolig hendig kamera, og kan ta overraskende gode bilder, spesielt til bruk kun på nett. Standard kamera-app gjør en helt grei jobb, men om man ønsker å ta mobilfotograferingen til et nytt nivå, trenger man en app hvor man kan bestemme innstillingene selv. Ett eksempel er Lightroom fra Adobe.

1. Skyt RAW-filer RAW-filer inneholder mer data, og gir deg en høyere bildekvalitet, spesielt i litt dårlig lys. Bildene vil være lettere å redigere og du kan hente ut mer detaljer.

2. Mobiltelefonene er svake i dårlig lys. Hvis du må ta bilde i dårlig lys med mobiltelefon, unngå å bruke zoomen da dette vil påvirke bildekvaliteten.

3. Ta mange bilder, men… … husk å slette de dårlige fortløpende! Når du skal fange et øyeblikk, er det viktig å få tatt så mange bilder som mulig. Hold utløseren inne, og Lightroom tar bilder fortløpende. Deretter kan du slette de dårlige bildene når du får tid.

Ønsker du å lære mer om hvordan du skal bruke Lightroom eller generelle tips til hvordan du skal ta bilder har Thomas mange tips på sin hjemmeside thomasmarthinsen.no

Bilder av bra kvalitet er viktig. Det vil forsterke teksten og budskapet, fange lesernes oppmerksomhet og holde dem på din side litt lengre.

Tips: Ønsker du å lære mer om SEO og hvorfor bilder er viktig kan du lese mitt innlegg om 5 SEO strategier du må kunne bruke for å få trafikk fra Google


Spread the love
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  5
  Shares
0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Content is protected !!