Hvorfor du skal bruke søkeord for å bli synlig på Google

by Alt Om Blogging
0 comment
blogger skriver på sin PC
Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den forbaskede SEO slår igjen. Alle snakker om det og ingen vil fortelle deg i enkle ord hva det egentlig dreier seg om. Men hvis du har holdt på en liten stund så skjønner du noenlunde hva dette er og da vet du også at skal du naile en ting for å få trafikk så må det være søkeord. Men hvis du er usikker på hva SEO er kan du lese mitt innlegg om 5 komponenter av SEO.

Hva er søkeord?

Men hva betyr søkeord og horfor skal du jobbe med det og ikke andre deler av SEO? Enkelt forklart er søkeord et ord eller en frase dine kunder og lesere bruker for å søke etter ting på nett. Fordi hvis du ikke har de samme ordene i dine blogginnlegg og artikler som dine lesere og kunder bruker når de søker etter det du skriver så lar du flaksen avgjøre trafikkstrømmen din.

Søkeord er den største grunnen til at dine artikler blir visst på søkemotorer som Google, Yahoo, Bing og alle andre. Hvilken side på Google artiklene blir visst på er også avhengig av hvor god du er til å plukke riktige søkeord.

samling av søkeord på et ark

Hva er riktige søkeord

Men hva er riktige søkeord? Riktige søkeord er de som gir deg trafikk fra akkurat de leserne og kundene du ønsker. For eksempel Lisa skal reise på tur. Hun er på jakt etter et hotell å overnatte på destinasjonen. Jeg vil at Lisa skal se min artikkel slik at hun kan booke hotell gjennom min link til hotellet og jeg kan få affiliate provisjon. Da må jeg bruke ordene som hotell på destinasjonen, steder å bo på destinasjone, etc i artikkelen min for at Google skal vise min artikkel til Lisa.

Jeg vil ikke drukne i hav av andre artikler som skal også prøve å vise seg foran Lisa og jeg må vite at jeg kan klare å «slå» alle de andre nettstedene og bloggene. Men hvorfor skal Google velge å vise min artikkel og ikke konkurrenten sin? Google vet jo ikke hvor flink du er til å skrive og gjøre de riktige tingene, men Google ser NÅR du gjør det som er riktig 👇🏻.

Her må du vite hvordan du skal helt konkret plukke ut de riktige søkeordene ut av en haug med hundrevis av søkeord som virker relevante.

Tips: Les mitt innlegg om hvordan jeg fikk et innlegg som ingen leste til å ligge på side en på Google i 1,5 år.

en dame som leter etter søkeord

Hvordan finne riktige søkeord

Her får du tre gode tips til hva du skal tenke på når du skal finne søkeord du skal ha i din artikkel.

 1. Du må skrive om noe i din nisje. Hvis jeg ikke har andre reiseartikler og pleier å skrive om trening kan det være veldig vanskelig for meg å vises på første side.
 2. Du må være spesifikk når det gjelder valg av søkeord. For eksempel må du tenke at det er sjeldent noen søker på kun ordet «norgesferie». Folk vil gjerne ha tips til Norgesferie, Norgesferie med barn, Norgesferie med bil, Norgesferie på Østlandet. Du vet hva du skal skrive om så du må la søkeordet gjennspeile det. Du vil ikke ha folk som vil klikke seg inn bare for å klikke seg ut. VÆR SPESIFIKK!
 3. Husk at søkeord er oftere fraser enn enkle ord

Har du jobbet med søkeord før og vet litt hva det dreier seg om kan du lese mitt innlegg om hvordan du skal finne riktige søkeord for å få mer trafikk fra søkemotorer. 

Du kan bruke Google eller andre verktøy til å finne søkeord. Cluet er å lære å finne de riktige søkeordene.

Hvor mange søkeord trenger du i en artikkel?

Du kan ha så mange søkeord du vil i artikkelen din. Men du må velge ett hovedsøkeord som du skal bruke på strategiske steder i artikkelen. I tillegg kan du ha en del andre relevante søkeord som du skal spre naturlig gjennom teksten. Det som er viktig å huske på at du ikke skal stuffe teksten med søkeord. Teksten skal flyte og artikkelen skal være leservenlig. Får du ikke til å bruke nøyaktig søkefrasen du har funnet må du omformulere. Husk at Google er smart og skjønner godt at «steder å spise i Praha» er det samme som «Praha – steder å spise».

For å hjelpe deg på veien kan du laste ned min huskeliste for hvilke strategiske steder i artikkelen du skal ha ditt målrettet søkeord. Da slipper du å huske på dette hver gang du skal skrive nytt eller oppdatere eksisterende artikkel.

Hvilke verktøy skal du bruke for å finne søkeord?

Det finnes flere verktøy både gratis og betalte. Du kan se oversikten og hvordan du kan bruke verktøyene i mitt innlegg om «Verktøy du trenger for å finne gode søkeord«.

Som med alt som er gratis får du akkurat det du betaler for. Men hvis du er i startfasen og ikke ønsker å bruke penger på verktøy anbefaler jeg at du bruker Google i kombinasjon med Ubersuggest. Bruk Ubersuggest til å finne søkeord med OK søkevolum (minimum 200 søk i måneden) og lav vanskelighetsgrad (vises i grønn farge). Ikke bruk søkeord med vanskelighetsgrad som vises med oransj eller rød farge til målrettet søkeord. Disse er vanskelige å ranke for og du bør kun bruke dem som ekstra søkeord hvis du absolutt vil bruke disse.

Jeg bruker et betal verktøy som heter Keysearch.co* (affiliat link) og her kan jeg både analysere søkeord, mine konkurrenter og mange andre ting.

 

 

 

 


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Content is protected !!