3 ting du må jobbe med hvis du vil tjene penger på bloggen

by Alt Om Blogging
0 comment
starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett
Spread the love
 • 38
 •  
 • 11
 •  
 •  
 •  
  49
  Shares

Vil du tjene penger på bloggen din må du vite hvordan og hva du skal gjøre. Den største feilen mange begår er å fokusere på en ting. Men du skal fokusere på 3 ting samtidig hvis du vil tjene penger på bloggen.

 • Øke trafikk
 • Effektiv inntektsgenerering
 • Øke trafikken og generere inntekter til det nivået du ønsker uten å jobbe rompa av deg

Jeg skal forklare hva som skjer hvis du fokuserer kun på en av disse delene.

Øke trafikk til bloggen

Er all trafikk bra trafikk hvis du vil tjene penger på bloggen din? Du tenker at «ja, er det ikke det da?». At jo flere som kommer inn på bloggen jo flere kan kjøpe ting av deg. Du jobber hardt for å øke trafikken eller antall følgere på sosiale medier men du tjener minimum, om noe i det hele tatt.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Hvorfor skjer dette? Fordi du ikke trenger hvilken som helst trafikk, du trenger ikke hvilke som helst lesere, og ikke hvilke som helst følgere på SoMe. Du trenger målrettet trafikk hvis du ønsker å tjene penger på bloggen og du trenger «die hard» følgere for å tjene penger på sosiale medier. Du trenger lesere som er i kjøpe-modus. Det vil si at du trenger trafikk av lesere som er på jakt etter å kjøpe ting. Du trenger følgere som har så stor troverdighet til deg (denne må du selvfølgelig fortjene) at de vil kjøpe hva som helst av deg. I denne omgangen skal vi fokusere kun på blogg og kommer tilbake til sosiale medier senere.

Hva skjer hvis du fokuserer kun på å øke trafikk uten å tenke på inntjening? Det som skjer at du har jobbet hardt, fått antall lesere opp men de er ikke interessert i å kjøpe. De bruker bloggen kun til inspirasjon eller research. Hvorfor? Fordi søkeordene du har brukt, overskriftene og teksten du har skrevet handler ikke om å fange opp de leserne som VIL kjøpe. Gir dette mening? I dette tilfelle må du begynne fra scratch for å øke trafikk med lesere som ønsker å kjøpe.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Tjen penger mens du sover

Affiliate marketing – passive inntjening – er den letteste måten å starte å tjene penger på. Dette er den minst risikofylte og den minst krevende. Det eneste det kreves er at du bruker SEO, som står for search engine optimisation eller søkemotoroptimalisering. Du skal bruke søkeord som lesere bruker når de skal kjøpe noe. Ønsker du å se hvilke programmer du kan bruke for å finne søkeord kan du lese mitt innlegg «Hvordan du skal skrive tekster som Google og lesere vil elske». Eksempler på kjøpe-søkeord kan være «rød kjole til julebord på budsjett», «tre stjerner hotell i Roma», «beste SEO kurs», «leie feriehus i Spania» etc. Det betyr ikke at du skal skrive disse ordene i slutten av teksten, linke til leverandøren og vente på penger. Nei, du må gi lesere grunnlag for å klikke seg på linken. Typiske innlegg der affiliate fungerer veldig bra er :

 • Produktomtaler som hotell, turer, aktiviteter, eller produkter der folk bruker mer tid på å bestemme seg før de kjøper
 • Produkt-sammenligninger som «10 beste tursekker», «beste støvsuger for tepper» etc.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Får du til både målrettet trafikk med SEO og riktige affiliate programmer så kan du faktisk ta fri fra bloggen din mens du jobber med andre sider av din business. Det er derfor Affiliate income heter også passive income, du tjener penger selv om du ikke jobber med akkurat denne delen av businessen. Ønsker du å se eksempel på hvordan affiliate linker kan plasseres kan du se på mitt reiseinnlegg Storbyferie i Brussel. Alle linkene i innlegget merket med burgunder er affiliates. Når lesere bruker disse linkene for å booke turer og hotell får jeg kommisjon fra turoperatører og hotell.

Skaler businessen for å tjene mer penger med bloggen

Det jeg mener med skalering er å utvide din online business med produkter. Dette kan være tjenester, fysiske eller digitale produkter. Det viktigste er å velge produkter der du ikke bytter tid for penger og som øker omfanget av din business. Dette kan være e-bøker, guider til forskjellige ting, kurs, challenges, og mye mer. Dette bør være noe du lager en gang og som kan brukes om og om igjen. Produktene skal selvfølgelig oppdateres men kanskje så sjeldent som en gang i året. Ett eller flere produkter er det som virkelig øker inntjening. Det finnes to typer produkter – de du kan selge til hvem som helst og de du kan kun selge til trofaste følgere. Det siste er det som forankrer din online business for fremtiden, som gir mest verdi til dine følgere og lesere og den du tjener mest og lengst på. Dette er for eksempel kurs, guider, e-bøker. Den andre type produkter er type quick fix – Lightroom presets for å bruke på bilder (type bildefilter), midaggplanlegger, hageplanlegger, sosiale medier-planlegger etc. Dette er ting du har kjøpt en gang og kan bruke resten av livet om du vil, uten å trenge å kjøpe oppfølgende produkt.

starte en blogg, tjene penger på blogg, norsk blogger, blogg, tjene penger på nett

Så ta på deg riktig mindset – «Yes, I can» og lag deg «det store bildet». Sett deg mål, både langsiktige og kortsiktige, bryt dem ned til måned, uke og dag. Vet du ikke hvordan du skal gjøre det kan du du lese mitt innlegg om hvordan og hvorfor du skal sette mål Det viktigste er at du starter på prosessen. Veien blir ofte mens man går men da vet du hva du går mot.

Tips: Ønsker du å vite hvordan du skal markedsføre din blogg og dine innlegg uten å bruke penger på annonsering, les innlegget mitt om 5 ting du må vite når du skal markedsføre din blogg

Klikk på pinen hvis du ønsker å lagre den på Pinterest til senere bruk

 

 


Spread the love
 • 38
 •  
 • 11
 •  
 •  
 •  
  49
  Shares
0 comment
0

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

error: Content is protected !!

RELAX. ENJOY.

keep calm
& write us